Waar krijg jij energie van?

Waar krijg jij energie van?

‘Is het al 17.30u?’ Is een vraag die ik mezelf vandaag meerdere malen heb gesteld. Normaal gesproken gaat de tijd lekker snel op het werk en ben ik er automatisch ook wat langer omdat ik niet door heb dat mijn dienst erop zit. Vandaag was dat even wat anders.

Coach Breda

Wat past er bij mij?

Nu duidelijk is dat we op zoek moeten naar een andere baan, binnen KPN of daarbuiten, is er wat veranderd in de energie op het kantoor. Logisch natuurlijk, want iedereen gaat er anders mee om. Er zijn nog steeds wel mensen die het er moeilijk mee hebben. En dat wisselt elkaar ook lekker af waardoor er altijd wel iemand een mineur stemming heeft. Het is allemaal nog zo vers dat dat logisch is. Veel mensen zijn ook vermoeid, net zoals ik. Er was bij mij vandaag echter een hele belangrijke reden voor dat ik extra vermoeid was. Het was voor mij ook weer een duidelijk signaal welke werkzaamheden bij me passen. In een nieuwe baan of in mijn eigen bedrijf, dat maakt dan niet uit. Het gaat erom wat ik doe.

Vertrouwen

Vandaag heb ik bijna alleen maar achter de computer gezeten. Terwijl ik zo graag met mensen werk. Mensen coach, mensen begeleid, mensen motiveer, mensen inspireer. Of er zelfs alleen maar voor ze zijn door naar hen te luisteren. Daar krijg ik dus wel energie van. Toen ik na zes uur achter de pc eindelijk eens met mensen ging praten kwam de energie gedeeltelijk terug. Wat fijn om dat te merken. Geeft mij in ieder geval heel erg veel vertrouwen in wat voor werk ik wil doen. Of dat ik zorg voor voldoende afwisseling. Want het schrijven van een blog vind ik ook super leuk, anders zou ik dat niet iedere dag volhouden. Maar daar ben ik binnen dertig a zestig minuten mee klaar en slurpt mij dus niet leeg.

Uitgeblust

Ga voor jezelf de komende periode maar eens na wanneer je je vermoeid voelt. Wanneer je aan het einde van een dag uitgeblust bent. Vraag jezelf dan eens af waar dat door komt. Ben je lichamelijk uitgeput en heb je dus teveel van je lichaam gevraagd? Of ben je mentaal moe? Waar komt dat door? Of kan je het misschien niet echt duiden? Dat is een interessante, want dan zou je de dagen dat je moe bent eens naast elkaar kunnen leggen. Dan kom je als het goed is een patroon tegen waardoor je dus energie verliest in plaats van dat je er energie van krijgt.

Coach Breda

Kans

Deze simpele oefening geeft je dus de mogelijkheid om er achter te komen waar je letterlijk moe van wordt. En geeft jezelf dus ook de kans om daar iets mee te doen. Het liefste zou je die bezigheid willen vermijden. Maar als dat niet gaat kan je die bezigheid misschien verspreiden over meerdere dagen? Of kan je misschien eens met je baas praten. En als daar niets uitkomt kan je altijd nog op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Iets wat ik nu verplicht ben om te doen. Ik krijg in ieder geval wel energie van alle mogelijkheden die er nu ontstaan!

Waar krijg jij energie van? En waar word jij moe van? Wat ga je eraan doen?

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: