Is dit alles?

Is dit alles?

Heb je ook wel eens dat stemmetje in je hoofd gehad wat zei: ‘is dit het nou? Is dit alles wat er is?’ Dat je de doelen in je leven hebt behaalt en had verwacht dat het leven dan anders zou zijn. Dat je kinderen hebt, een huis, een partner, een baan. Of zelfs twijfelt over die keuzes. Dat het leven voortkabbelt en het saaier en saaier wordt. Of dat je keer op keer meemaakt dat alle zekerheden die je hebt onder je voeten vandaan gemaaid worden. En dat je denkt dat het zo de rest van je leven zal gaan.

Coach Breda

Basisbehoeftes

Ik geloof dat de mens een aantal basisbehoeftes heeft die vervult moeten blijven worden. Als er een punt in je leven komt dat die behoeftes niet meer vervult worden dan wordt het echt saai en voel je dat er eigenlijk niets meer is waar je energie van krijgt. De basisbehoeftes die mensen volgens mij nodig hebben zijn: zekerheid, onzekerheid, betekenis, liefde en verbinding, groei, onvoorwaardelijk geven. Hiervan zijn er drie verantwoordelijk voor het feit of je nog iets hebt om voor te leven, of dat je denkt ‘is dit alles?’.

1. Betekenis
Als je van betekenis bent voor anderen, als je uniek bent en waarde hebt, dan zullen zij jou een gevoel van (eigen)waarde geven. Hierdoor voel je je speciaal en voel je dat je er mag zijn. Dat je iets te betekenen hebt, voor hen, maar dus ook voor jezelf. Dit geeft je kracht en zelfvertrouwen. Als je dat gevoel niet hebt kan je dus makkelijk denken dat dit alles is. Zorg ervoor dat je weer betekenis geeft aan je leven.

2. Groei
Als je voor je gevoel bent uitgeleerd in je leven dan is het helemaal logisch dat je jezelf afvraagt of dit alles is. Iedereen kan iedere dag een beetje beter worden. Als je het gevoel hebt dat je groeit, dan heb je het gevoel dat je leeft. Als je dan een jaar later terugkijkt dan zal je zien dat je grote stappen hebt gemaakt. Lees boeken, kijk inspirerende video’s, lees blogs :D, en leer van ieder moment wat je beleeft.

3. Onvoorwaardelijk geven
Als je geeft dan krijg je daar altijd iets voor terug, op wat voor manier dan ook. Als je geeft dan ervaar je vaak al dat je uniek en speciaal bent en dat je dus van betekenis bent en goed genoeg bent. Je voelt je een beter mens als je onvoorwaardelijk geeft. Hier wordt de wereld ook een stukje mooier van, en geeft jou ook het idee dat er meer is dan het leven dat je nu leeft.

Doel, missie, droom

Al deze drie dingen hebben wel iets gemeen. Je moet een doel, een missie of een droom hebben. Je moet voor jezelf weten wat je wil bereiken in je leven. Het werkt fantastisch om voor jezelf te bedenken wat je over vijf, of over tien jaar bereikt wil hebben. Of nog sterker, wat wil je over dertig jaar bereikt hebben. Wat zou je graag aan je kleinkinderen willen vertellen? Waar ben je dan trots op? Bedenk dat voor jezelf.

Coach Breda

Spirituele begeleiding

Ik geloof ook in spirituele begeleiding. Of je nou in God of Allah gelooft, of dat je Boeddhistisch bent of wat dan ook. Je kan hen of de kosmos, of als je A-theist bent je hogere zelf, om hulp vragen. Sluit je ogen en probeer te visualiseren wat je doelen zijn. Ik geloof dat iedereen hier op aarde met een reden is, om bepaalde lessen te leren en om bij te dragen in de wereld. Als je om hulp vraagt zal je dit antwoord krijgen.

Ik ben benieuwd, wat is jouw missie? Wat is jouw droom?

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: