Meerdere passies

Meerdere passies

De laatste tijd vertel ik mensen waar ik allemaal mee bezig ben. Ze slaan dan stijl achterover. Dan zou je eens moeten weten wat ik allemaal al gedaan heb… Ik vind het gelukkig alleen maar leuk dat ik meerdere passies heb. En jij?

Coach Breda

Wat ik doe en deed

Ik ben teammanager bij KPN, ik heb Paul Veth Coaching opgezet, ik schrijf iedere dag een blog, ik ben een boek aan het schrijven en ik ben mezelf aan het oriënteren zodat ik snel weer een nieuwe studie kan volgen. Dit alles volgt terwijl ik de volgende dingen ook heb gedaan: DJ, Producer, artiestenmanager, kroegeigenaar, platenlabel eigenaar, sales, service, technische (netwerk) support, chemie, promotiewerk, horeca management, event planner. En dat zijn dan de dingen waar ik allemaal geld mee heb verdient, dus dan heb ik het ook nog niet eens over mijn hobby’s gehad. Zoals je merkt heb ik nogal veel gedaan, wat ik ook wel eens naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Mensen zeiden dat ik niet authentiek was.

Authentiek

Eerlijkheid biedt te zeggen dat ik juist heel erg authentiek ben, maar gewoon al die dingen leuk vind of vond. Ik houd ervan om nieuwe dingen te proberen en in veel dingen zie ik dan de lol ervan in. Ik houd er ook erg van om te leren en te groeien. En dat doe je juist het meeste als je nieuwe dingen uitprobeert. Ik heb er wel echt veel last van gehad, dat ik dacht: ‘wat wil ik nou?’ en dat zorgde er automatisch ook voor dat ik ging denken: ‘wie ben ik nou?’ Sinds ik mezelf besef dat ik al die dingen ben, nou ja niet ben maar leuk vind, voel ik me een heel stuk vrijer om lekker te blijven doen wat ik doe. Namelijk nieuwe dingen proberen.

Keuze maken

Ik heb er wel van geleerd dat ik niet alles wat ik leuk vind moet proberen om te zetten in geld. Want vanaf het moment dat iets opeens moet wordt het meteen een stuk minder leuk, en dat is zonde van sommige dingen. Daarom denk ik dat er voor mij ook niet een vaste baan is weggelegd die ik de komende veertig jaar nog blijf aanhouden. Ik zal altijd verschillende dingen blijven doen en alle skills die ik daarbij ontwikkel voeg ik toe aan mijn skillset. Zo stapel ik mijn passies en kwaliteiten op, terwijl het voor mensen die het van buitenaf bekijken misschien overkomt alsof ik geen keuze kan maken. Wat misschien waarheid is, maar ik hou ervan!

Coach Breda

Doe dingen omdat je ze leuk vindt

Het belangrijkste inzicht wat ik hier zelf uit meeneem heb ik hierboven al benoemt. Ik ga sommige dingen blijven doen zonder dat ik er geld mee moet verdienen. Want dan blijf ik het leuk vinden en voelt het veel vrijer om dat te doen. Andere dingen zijn gemaakt om geld mee te verdienen, zoals het schrijven van een boek, maar daar voelt dat niet meteen als verplichting. Dus ik ga maar eens kijken naar mijn huidige bezigheden en ga eens bepalen welke dingen ik wil combineren en welke ik gewoon blijf doen omdat ik ze leuk vind.

Hoe werkt dat voor jou? Heb jij een grote passie of heb jij er meerdere? En doe je alles wat je leuk vindt? Of doe je ook dingen die je moet doen?

TIP: Bekijk hieronder de video van Marie Forleo, zij is ook iemand die multi passionate is. Deze video heeft mij heel erg geïnspireerd en geraakt.

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: