Maak eens een praatje

Maak eens een praatje

Vandaag had ik eens geen zin om te koken, dus tjap tjoy met witte rijst van de Chinees. Na alle tijd van de lieftallige enthousiaste dame te hebben gekregen wist ik wat ik wilde eten en ik bestelde. Terwijl ik ging zitten zag ik naast me ook al iemand zitten wachten en hij zat op zijn mobiel te kijken. Ik pakte automatisch ook mijn mobiel, maar dacht toen bij mezelf: ‘nee wat is dat nou weer voor onzin, een praatje maken is veel leuker…’

Coach Breda

Rare wereld

Ik merkte bij mezelf op dat ik het bijna verleerd ben om zomaar een praatje te maken met iemand die ik niet ken. En dan niet te beginnen met “mooi weer he?” of een grapje maken over wat er op de televisie gebeurde, maar gewoon meteen iets over diegene vragen. Want tja, wat denkt ze wel niet dat ik iets durf te vragen over haar privé leven? Door me hiervan bewust te zijn moest ik om mezelf lachen, rare wereld waar we in leven. Ik begon gewoon te vergeten hoe het is om contact te maken met elkaar. Het was makkelijker om mijn mobiel te pakken en daar wat appjes te beantwoorden. Zo sijpelt dat patroon onze wereld in, we vervreemden ons van elkaar.

Dromen

Gelukkig ben ik dan zo iemand die dan toch maar een soort van in het diepe springt en kijkt wat er gebeurt. We hebben uiteindelijk super leuk gepraat, voor vijf minuten, over wat voor dromen zij heeft. Namelijk een studie vinden waar ze gelukkig van wordt, wat nogal een uitdaging zal zijn omdat ze nog geen idee heeft. En ze wil snel een reis gaan maken naar Australië en Bali, waar ze al aan een kant is geweest. Tof!! En dat voor iemand van negentien jaar, word ik blij van! Ook super leuk dat het terug komt en zij dus ook van mij weet wat mijn droom is, en dat ik nu ik drieëndertig ben pas weet wat ik echt wil. Wat natuurlijk altijd weer kan veranderen 😀

De wereld aan haar voeten

Zo’n klein kort praatje inspireert mij, al is het alleen maar om er een blog over te kunnen schrijven. Maar ook het enthousiasme van haar dat ze drie baantjes heeft en zo hard werkt om die reis te kunnen maken. De wereld ligt aan haar voeten, letterlijk, zo komt ze ook over en ik geloof in haar. De wereld ligt overigens bij iedereen aan haar voeten, ongeacht je leeftijd.

Coach Breda

Spontaan praatje

Ik zou je dus willen uitnodigen om ook eens wat vaker een spontaan praatje te maken met vreemde mensen, je krijgt er energie van, en iedereen kan van elkaar leren. Misschien leer je wel nieuwe mensen kennen waar je het leuk mee kan hebben. En vraag dan ook echt eens wat iemand beweegt, wat de dromen zijn van die mensen. Zo leuk om dat van elkaar te horen! Misschien verander je je eigen droom wel naar aanleiding van zo’n gesprek. Ik ben erg benieuwd of jullie leuke verhalen te horen krijgen of die zelf kunnen delen. Veel plezier met jullie praatjes!

Volg me op Facebook voor meer blogs en quotes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: